Információk

Gumicsere információk

Az autóink kerekei elengedhetetlenek a gépjárművek mozgásához. Nyugodtan nevezhetjük az abroncsokat is forgó-kopó alkatrésznek, mozgásuk és az aszfalttal való kapcsolatuk végett. 

Fontos, hogy minden esetben az évszaknak megfelelő abronccsal közlekedjünk. Általánosságban elmondható, hogy évente két alkalommal esedékes a kerekek átszerelése. 

Megkülönböztetünk téli, illetve nyári szezont, ebből adódóan léteznek nyári és téli abroncsok egyaránt. A különbséget két fontos tényezőben vélhetjük felfedezni. Ezek a gumik alapanyagának összetétele és mintázatuknak kialakítása. 

Tartósan 7 Celsius fok alatt a nyári gumik összetételük miatt már megkeményedhetnek, aminek következménye lehet a fékutak meghosszabbodása, ezzel növelve egy közlekedési baleset kockázatát. A téli gumi nem alkalmazkodik a nyári időjáráshoz, könnyebben megpuhul, hiszen a téli időjárási viszonyokra lett tervezve, emiatt gyorsabban és könnyebben elkophat. 

Javasoljuk, hogy a kerékcserét bízza szakemberre, ezzel óvva Ön és családja épségét egyaránt. Munkatársaink pesterzsébeti gumiszervizünkben minden kerékcsere alkalmával megnézik az abroncsaik gyártási idejét (DOT szám), profilmélységét és szemrevételezik az oldalfalat, ellenőrizve ezzel az esetleges sérüléseket lehetőségeit.

Legyen mindig az évszaknak megfelelő abroncs az autóján, ugyanis ez a biztonságos közlekedés alapja.